Moedermelk afkolven is soms noodzakelijk!
Als u de melkproductie goed op gang wilt houden en de baby niet kan aanleggen, dan moet u kolven. Er zijn zelfs moeders die hun baby helemaal niet aan de borst kunnen aanleggen en hun moedermelk volledig afkolven. Het kan allemaal, het belangrijkste is dat uw baby borstvoeding krijgt. Moedermelk is het belangrijkste wat een baby nodig heeft, lukt dit niet aan de borst dan is kolven een goede optie.
De beste kolf bestaat niet, dit is per moeder verschillend. De ene moeder kolft graag met haar handen terwijl de andere dit liever met een handkolf doet en daarmee een volledige productie haalt. Electrisch kolven is ook niet perse het beste, maar het scheelt wel tijd als u bijvoorbeeld dubbelzijdig kolft. Daarom kunnen we geen standaard kolf-advies geven over de keuze van een kolf. Tijdens telefonisch overleg zijn er een aantal punten die besproken worden, daardoor kunt u een betere keuze maken.
Wij proberen u middels deze informatie pagina's duidelijkheid te verschaffen over hoe u kunt kolven en waarmee u te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de hygiëne tijdens en na het kolven of de maat van uw borstschelp.
Kolfapparaten zijn er in allerlei prijzen, soorten en maten
Handkolven, elektrische kolven, enkel of dubbelzijdige kolven, ze zijn er in vele prijsklassen en hebben elk hun eigen specifieke voordelen en nadelen. Als uw baby niet aan de borst kan drinken door bijvoorbeeld werk of studie en u een deel van de tijd van uw baby gescheiden bent, dan is een borstkolf een zeer nuttig hulpmiddel. In onze webwinkel zijn vele typen borstkolven verkrijgbaar en de prijzen variëren net zo als het aantal soorten. Als kiezen van een borstkolf voor u moeilijk is, dan helpen wij u graag op weg. Wij kunnen u snel een indicatie geven welke kolf het beste bij uw specifieke situatie zal aansluiten. Ook kunnen wij u aangeven waar u op moet letten bij het kiezen van een kolf.
Prijsklasse borstkolven
Handkolven 30 - 60 euro
Enkelzijdige kolven 140 - 160 euro
Dubbelzijdige kolven 155 - 350 euro