Terug

Teruggave van (een gedeelte van) de aanschafkosten van borstkolven

Wist jij dat sommige zorgverzekeraars (een deel van) de aanschaf van een borstkolf, het huren van een kolf of lactatiekundige hulp vergoeden? Deze vergoeding valt niet onder de basisverzekering. Controleer daarom altijd de polisvoorwaarden van jouw aanvullende verzekering!

Lactatiekundige hulp

Lactatiekundige hulp kan worden ingezet wanneer je moeite hebt met het geven van borstvoeding. De lactatiekundige kan voorlichting en advies geven bij borstvoeding. Daarnaast kan er hulp worden geboden bij gebrek aan melkproductie of als de groei van de baby achterblijft.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Wil jij weten of jouw zorgverzekeraar (een deel van) de aanschafkosten van een borstkolf, het huren van een kolf of lactatiekundige hulp vergoedt? In het overzicht hieronder staan de vergoedingen van de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Heb jij een andere zorgverzekeraar of wil jij weten of er aanvullende voorwaarden van toepassingen zijn om in aanmerkingen te komen voor een vergoeding? Controleer dan de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar of ga naar of voor een uitgebreid overzicht van de vergoeding van de aanschafkosten van een borstkolf en lactatiekundige hulp per zorgverzekeraar.

Overzicht vergoedingen 4 grootste zorgverzekeraars

 Naam verzekeringVergoeding lactatiekundige hulpVergoeding borstkolf
- Basis
- Plus
- Top
- Gezinnen
- max. €200,- 
- max. €200,- 
- max. €200,- 
- max. €200,- 
- nee
- nee
- nee
- nee
 - Aanvullend 2 sterren
- Aanvullend 3 sterren
- Aanvullend 4 sterren
- max. €80,- 
- max. €80,- 
- max. €115,-  
- max. €75,- (aanschaf)
- max. €75,- (aanschaf)
- max. €75,- (aanschaf)
- Aanvullend Beter
- Aanvullend Best
- max. €200,- 
- max. €200,- 
- eenmalig max. €80,- (huur/aanschaf)
- eenmalig max. €80,- (huur/aanschaf)
- ExtraVerzorgd 2
- ExtraVerzorgd 3
- max. €200,-
- max. €200,-
- nee
- nee

De informatie op deze pagina is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Moeder en Baby 9.1 / 10 - 1220 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »