Terug

Handkolven (6)

Een handkolf is ideaal voor incidenteel gebruik en geeft meer controle dan een elektrische kolf. Je bepaalt namelijk zelf de snelheid én het vacuüm van de handkolf.
Kolf je vaker? Bekijk dan ook onze elektrische borstkolven.

Filters

Handkolven

Hoe kolf je met een handkolf?

Met een handkolf kan je zelf het natuurlijke zuigritme van een baby imiteren. Tijdens het kolven boots je de twee fasen na van het drinken aan de borst. De eerste fase is de ‘stimulatie-fase’. Hierbij wordt de toeschietreflex opgewekt. In de tweede fase, de ‘haal-fase’, komt er melk uit de borst. 

Druk het borstschild op je borst om een vacuüm te creëren. Zorg ervoor dat het vacuüm niet te hoog is. De toeschietreflex stimuleer je door te kolven met een snel kolfritme. De handgreep wordt hierbij snel bewogen. Vaak komt de melk eerst in druppeltjes. Na het toeschieten komt de melk in straaltjes. Als de melk toegeschoten is, kan je tijdens de melkstroom de hangreep enigszins ingedrukt houden. Zodra de melk langzamer gaat stromen, druk je de handgreep weer in. Het is belangrijk de borst te kolven tot er bijna geen melk meer uit komt: de straaltjes worden weer druppeltjes. Ga nog 2 minuten door om de calorierijke achtermelk op te vangen. 

Tijdens het kolven kan de melk vaker toeschieten. Wissel daarom weer naar een snel kolfritme om een nieuwe toeschietreflex op te wekken. Na het toeschieten van de melk wissel je weer naar een langzamer ritme. Wanneer de melkstroom afneemt en je geen nieuwe toeschietreflex krijgt, wissel je naar de andere borst en volg dan bovenstaande stappen.

Borstschilden 

Bij gebruik van een borstkolf is het belangrijk dat het borstschild goed past. Een te klein of te groot borstschild kan je tepel, tepelhof of het onderliggende borstweefsel beschadigen. Als je grotere of kleinere tepels hebt dan gemiddeld is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Weet je niet welke maat borstschild jij nodig hebt? Lees dan onze blog over het kiezen van de perfecte maat borstschild en download hier de tepelmaat-meter.

Waarom bestellen bij Moeder en Baby? 

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare borstkolf met uitstekende en persoonlijke service tegen een lage prijs? Bij ons ben je in goede handen. Wij hebben een hart voor goede zorg. 

Krijg je klachten tijdens het kolven of heb je advies nodig? Wij brengen je graag in contact met een gecertificeerde en ervaren lactatiekundige. Zij weten waar jij tegenaan kan lopen en zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Alle producten die wij verkopen die in aanraking komen met je baby zijn BPA-vrij. 

Voordelen Moeder en Baby

  • Gratis verzending vanaf €45,-
  • Onder de €45,- verzending voor slechts €3,75
  • Voor 17:00 uur besteld? Vandaag verzonden en morgen in huis
  •  Borstkolf wordt vaak (deels) vergoed bij zorgverzekeraar
Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Moeder en Baby 9.1 / 10 - 1220 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »