Terug

Moedermelk bewaarzakjes (1)

Bewaar eenvoudig jouw moedermelk met onze bewaarzakjes. Bekijk ook onze andere borstvoedingsproducten. One-stop-shop for borstvoeding.

Filters

Moedermelk bewaarzakjes

Moedermelkbewaarzakjes zijn een handig hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven. Ze bieden een praktische oplossing voor het opslaan, vervoeren en opwarmen van moedermelk. Deze zakjes zijn zo ontworpen dat ze weinig ruimte innemen en vaak een lekvrije sluiting hebben, wat de hygiëne ten goede komt.

De zakjes zijn meestal voorzien van een schrijfvlak om de datum en andere belangrijke informatie op te noteren. Dit helpt ouders bij het bijhouden van de versheid van de melk en zorgt voor orde in de koelkast of vriezer. Vanwege hun compacte vorm zijn ze makkelijk te stapelen en dus ruimtebesparend.

Daarnaast zijn moedermelkbewaarzakjes vaak gemaakt van duurzaam, BPA-vrij materiaal en zijn ontworpen om de moedermelk veilig in te vriezen. Met een goede kwaliteit bewaarzakjes kan moedermelk hygiënisch worden meegenomen naar bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of voor onderweg.

Wat Zijn Moedermelkbewaarzakjes?

Moedermelkbewaarzakjes zijn speciaal ontworpen zakjes die gebruikt worden om afgekolfde moedermelk in te bewaren en in te vriezen.

Kenmerken van Bewaarzakjes

De zakjes zijn vaak BPA-vrij en ontworpen om hygiënisch en lekvrij te zijn. Belangrijk is dat de zakjes een dubbele zipsluiting hebben voor extra bescherming en vaak worden ze voorzien van een etiket waarop je de datum en andere relevante informatie kan noteren. Ook hebben sommige varianten een handige schenktuit om het schenken te vergemakkelijken na ontdooien. In veel gevallen zijn deze zakjes ontwikkeld om ruimtebesparend te zijn, doordat ze plat opgeborgen kunnen worden.

Soorten Moedermelkbewaarzakjes

Verschillende merken zoals Medela, Haakaa, Nutrea, Lansinoh, en Flouer bieden een variëteit aan moedermelkbewaarzakjes. Vaak verschillen ze in capaciteit; sommige kunnen 100 ml bevatten, terwijl anderen tot wel 250 ml kunnen bewaren. Ze zijn bedoeld om veilig bewaren van moedermelk mogelijk te maken, waarbij elk merk zijn eigen unieke eigenschappen toevoegt aan hun producten.

Het Gebruik van Moedermelkbewaarzakjes

Moedermelkbewaarzakjes zijn een praktische oplossing voor het opslaan van afgekolfde moedermelk. Ze besparen ruimte in de vriezer en koelkast en zijn eenvoudig te gebruiken en te ontdooien.

Hoe Gebruik Je Ze?

Na het succesvol afkolven van moedermelk, is het belangrijk om deze op een hygiënische wijze op te slaan. Vul de moedermelkbewaarzakjes tot maximaal drie kwart om ruimte over te houden voor de uitzetting van melk tijdens het invriezen. Zorg ervoor dat het zakje goed gesloten is en noteer de datum van afkolven op het daarvoor bestemde vak op de voorkant van het zakje. De zakjes kunnen direct in de koelkast of vriezer geplaatst worden voor kort- of langetermijnopslag.

Tips voor Opbergen en Ontdooien

Om de kwaliteit van de moedermelk te behouden, is het essentieel om deze op de correcte temperatuur te bewaren en voorzichtig te ontdooien.

 • Opbergen:

  • In de koelkast: Bewaar de moedermelk niet langer dan 5 dagen bij een temperatuur van 4°C of lager.
  • In de vriezer: Moedermelk kan tot 6 maanden optimaal blijven, zorg dat de vriezer is ingesteld op -18°C of lager.
 • Ontdooien:

  • Ontdooi de zakjes in de koelkast of door ze onder koud tot lauwwarm water te houden.
  • Voor het verwarmen van moedermelk, kan men een flessenwarmer gebruiken of de zakjes au bain-marie verwarmen. Vermijd te hoge temperaturen om de voedingsstoffen te behouden.

Voordelen en Overwegingen

Bij het kiezen van moedermelkbewaarzakjes zijn er meerdere voordelen en belangrijke overwegingen te benoemen. Ze zorgen voor een veilige opslag en zijn cruciaal voor het behoud van voedingsstoffen in moedermelk.

Waarom Kiezen voor Moedermelkbewaarzakjes?

Moedermelkbewaarzakjes hebben als grootste voordeel dat zij ruimtebesparend zijn, omdat ze minder plek innemen dan flessen. Dit is vooral praktisch als moeders melk willen invriezen en hun diepvriezer efficiënt willen benutten. Bovendien zijn de zakjes vaak voorzien van een maataanduiding, zodat met precisie kan worden bijgehouden hoeveel melk er gevoed of opgeslagen is. Veel moedermelkbewaarzakjes zijn gemaakt van BPA-vrij materiaal, wat betekent dat ze veilig te gebruiken zijn voor de baby. De zakjes zijn vaak gesteriliseerd, wat extra hygiëne garandeert en ze zijn meestal vrij eenvoudig in gebruik - een zorg minder voor ouders.

Selectiecriteria voor Moedermelk-bewaarzakjes

 • Kwaliteit: De zakjes moeten stevig zijn en niet lekken. Kwaliteitsmerken bieden vaak een garantie op hun producten.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Ze moeten gemakkelijk te labelen zijn en een gebruiksvriendelijke opening en sluiting hebben.
 • Compatibiliteit: Sommige merken bieden adapters aan om de zakjes direct aan de borstkolf te koppelen.
 • Capaciteit: De meeste bewaarzakjes komen in verpakkingen van 100 stuks, wat een goede balans biedt tussen kosteneffectiviteit en voorraad.
 • Veiligheid: Controleren of het materiaal vrij is van schadelijke stoffen zoals BPA is essentieel.  

Tips van experts kunnen additionele begeleiding bieden, vooral wanneer het om het veilig bewaren van voedingsstoffen gaat.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Moeder en Baby 9.1 / 10 - 1220 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »