Voor een onbezorgde moeder en baby!

Koop je kolf bij de specialist!

Vergoeding zorgverzekeraar
Vaak vergoedt een zorgverzekeraar (deels) de aanschaf van een borstkolf bij ons. Wij zetten alle benodigde gegevens op jouw factuur.

Kolf onverhoopt kapot?
Wij bieden een doorkolfservice als je kolf gerepareerd moet worden.

Waar moet ik op letten?
Gebruik de filters en bepaal welke kolf bij jou past. Kolven verschillen in werking (dubbel-/enkelzijdig), stroom (stopcontact/batterijen/accu), zuigkracht, zuigritme, borstschilden en geluid.

Grid  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1
 • Medela Swing Maxi Flex | met GRATIS Koeltas

  Normale prijs: € 275,00

  Onze prijs € 179,00

 • Ardo Carum huurpakket

  Slechts: € 177,50

 • Ardo Calypso Double Plus | met GRATIS koeltas

  Normale prijs: € 239,00

  Onze prijs € 167,00

 • Ardo Calypso enkelzijdige borstkolf

  Normale prijs: € 169,00

  Onze prijs € 135,00

 • Libento James elektrische borstkolf Nieuwste Versie

  1 review(s)

  Normale prijs: € 170,00

  Onze prijs € 159,95

 • Spectra S2 borstkolf | Dubbelzijdige elektrische borstkolf

  € 149,95
 • Ardo Calypso-to-go | Dubbelzijdige borstkolf

  1 review(s)

  Normale prijs: € 299,00

  Onze prijs € 225,00

 • Nûby Elektrische Borstkolf

  Normale prijs: € 139,95

  Onze prijs € 111,96

 • Spectra S9 Plus Enkelzijdige kolf | Draagbare borstkolf met accu

  Normale prijs: € 129,00

  Onze prijs € 96,95

 • Ardo Calypso Dubbelzijdige borstkolf

  1 review(s)

  Normale prijs: € 185,00

  Onze prijs € 154,95

 • Spectra S9 Plus Dubbelzijdige kolf | Draagbare borstkolf met accu

  5 review(s)

  Normale prijs: € 149,00

  Onze prijs € 107,49

 • Spectra S1 borstkolf | Dubbelzijdige elektrische borstkolf met Accu

  Normale prijs: € 179,00

  Onze prijs € 169,95

 • Medela Swing Flex | Enkelzijdige borstkolf

  Normale prijs: € 179,00

  Onze prijs € 128,99

 • Ardo Calypso Conversieset Borstkolf (excl. afkolfset)

  Normale prijs: € 141,95

  Onze prijs € 129,00

 • Lansinoh 2in1 Elektrische borstkolf | Natural Wave

  Normale prijs: € 189,90

  Onze prijs € 159,00

Grid  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1

Dubbelzijdig of enkelzijdig afkolven

Het verschil tussen een dubbelzijdig elektrisch kolfapparaat en een enkelzijdige is dat met een enkelzijdig elektrische kolfapparaat je maar één borst tegelijk kan afkolven en met een dubbelzijdige twee. Hierdoor is een enkelzijdige borstkolf goedkoper, maar duurt het afkolven langer. Als je twijfelt is het handig als je van een enkelzijdige borstkolf naar een dubbelzijdige borstkolf kunt upgraden. Dit kan eenvoudig met de Ardo Calypso door een Ardo Calypso Upgrade Set te kopen, omdat deze kolf bij elke serie hetzelfde borstkolf systeem blokje gebruikt. Andere enkelzijdige borstkolven gebruiken een ander systeem die niet dubbelzijdig gebruikt kan worden. Je kan wel altijd elke dubbelzijdige kolf ook enkelzijdig gebruiken.

Elektrische borstkolf op batterijen, met accu of netstroom

Soms is een borstkolf elektrisch via netstroom, maar er zijn ook elektrische borstkolven die werken op batterijen of een oplaadbare accu. De Philips Avent Duo Natural borstkolf kan bijvoorbeeld alleen op netstroom, alle overige borstkolven die wij verkopen kunnen ook op batterijen of hebben een oplaadbare accu. Hou er wel rekening mee dat de elektrische kolfapparaten op batterijen goed werken als je zo af en toe kolft, maar let er wel op dat elektrische borstkolven veel batterijen gebruiken. Voor moeders die vaker weg gaan, is een kolfapparaat elektrisch met een oplaadbare accu een uitkomst. Zo ben je niet meer afhankelijk van een stopcontact of batterijen. Elektrische borstkolven met een oplaadbare accu zijn de Medela Freestyle, Horigen Grace en de Spectra S9.

Zuigkracht en zuigritme elektrische borstkolf

Altijd werkt een borstkolf elektrische met instelbare zuigkracht en zuigritme knoppen. Al onze elektrische borstkolven werken met een twee-fase-systeem. Dit systeem bootst na hoe jouw kindje aan de borst drinkt. Hierbij wordt in de eerste fase, de ‘stimulatie-fase’, het toeschietreflex opgewekt. Pas in de tweede fase, de ‘haal-fase’, komt er melk uit de borst. Dit gebeurt door het opbouwen en afbreken van het vacuüm en dit kan je dus zelf instellen. Er zijn borstkolven die automatisch van de ‘stimulatie-fase’ naar de ‘haal-fase’ gaan, zoals de Medela Freestyle , Medela Swing Maxi en Horigen Chicture borstkolf. Natuurlijk kan je die ook handmatig instellen. Bij de andere kolven moet je dit altijd zelf instellen. Sommige kolven zakken iets terug in vacuüm bij dubbelzijdig kolven, zoals de Ameda Lactaline , Spectra S9, Lansinoh 2in1 en de Ardo Calypso. Dit is meestal geen probleem, maar als u gewend bent om met een hele hoge vacuüm te kolven kan dit vervelend zijn. Wij raden het overigens af om met een hele hoge vacuüm te kolven.

Borstschilden bij elektrische borstkolven

Bij de aanschaf van een borstkolf is het ook belangrijk dat het borstschild goed past. Een te klein of te groot borstschild kan je tepel, tepelhof of het onderliggende borstweefsel beschadigen. Niet alle borstkolven hebben meerdere verschillende maten borstschilden. Als je grotere of kleinere tepels hebt dan gemiddeld is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De Medela Freestyle , Medela Swing Maxi  en de Ardo Calypso hebben een hele reeks borstschilden, maar andere merken hebben soms maar enkele maten beschikbaar. Let bijvoorbeeld op dat bij de Philips Avent borstkolf standaard een 19mm borstschild wordt geleverd wat voor een aantal vrouwen te klein is, de eerstvolgende maat voor deze borstkolf is een 25mm en die kunt je er gemakkelijk bij bestellen.

Geluid van een elektrische borstkolf

Ten slotte is het belangrijk dat je goed kan ontspannen tijdens het kolven om het toeschietreflex op te wekken. Sommige kolven maken meer geluid, waardoor ontspannen voor sommige vrouwen lastiger is. Ga na of jij gemakkelijk zou kunnen ontspannen tijdens het kolven en of je dit geluid vervelend zou vinden. Mocht je op zoek zijn naar een stille kolf, dan kunnen wij de Ardo Calypso, de Dyfrax BtoB en de Spectra S2 aanraden.

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen of nog een vraag willen stellen over welke elektrische borstkolf het beste bij jou past, dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen (tel. 023-5767671). Wij helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

Waarom een elektrische borstkolf bij ons bestellen?

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare borstkolf met uitstekende en persoonlijke service tegen een lage prijs? Bij ons ben je in goede handen. Wij hebben een hart voor goede zorg. Daarom bieden wij de snel-door-kolven-service aan op al onze elektrische borstkolven. Mocht je klachten krijgen, dan brengen we je graag in contact met een gecertifceerde lactatiekundige, met de ervaring om je te helpen. Zij weten waar jij tegenaan kan lopen en zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook belangrijk, wij letten er op dat alle producten die met je baby in aanraking komen, zoals borstkolven, BPA-vrij zijn.

Jouw voordeel bij ons:

Handsfree kolven?

Stoor jij je om vast te zitten op de bank tijdens het kolven? Kijk dan eens naar onze handsfree kolven bustiers, zodat je de kolf aan je borst kan leggen zonder dat je het vast hoeft te houden. Een bustier kan je gebruiken bij elke dubbelzijdige elektrische borstkolf. Handig als net je kindje begint te huilen, als de telefoon gaat of als je even een boek wilt lezen. Dit kan nu allemaal tijdens het kolven!

Je krijgt nu 10% kassakorting op een kolfbustier naar keuze bij aankoop van een elektrische kolf!

Wacht a.u.b...